A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig

4800 Ft

Az Isonzó-front magyar útikönyve

A caporettói áttörés 100. évfordulójára indult 3. Isonzó Expressz útjára jelent meg 2017-ben az a hiányt pótló magyar útikönyv, amely az Isonzó-front legfontosabb tudni- és látnivalóit ismerteti. A térképekkel, fotókkal és érdekes történetekkel fűszerezett színes kötet a szlovéniai háborús emlékeket gondozó és turisztikai célponttá fejlesztő állami alapítvány, a Pot Miru (Béke Ösvénye) kiadványának magyar szempontból jelentősen átdolgozott és kibővített változata. Az átdolgozás a Budakeszi Kultúra Alapítvány kurátorának, Bánkuti Ákosnak köszönhető, a munkát a területet kutató magyar hadtörténészek lektorálták.

Az első világháborús Isonzó-front 95 km-es szakaszát a könyv 15 túrára osztja fel, melyek külön-külön egy-egy nap alatt kényelmesen bejárhatók. A magyar ezredek által védett frontszakaszok emlékeit és eseményeit a könyv az eredeti változatnál sokkal részletesebben tárgyalja. Az egyes túrák térképein az Isonzó-front helyszínei jelentős számban kiegészültek a magyar vonatkozású helyszínekkel.

A Pot Miru és a Budakeszi Kultúra Alapítvány közös kiadású útikönyve a szlovén és a magyar házelnökök ajánlásával jelent meg.

Kiadja a Budakeszi Kultúra Alapítvány és a Béke Ösvénye Alapítvány, Kobarid (Caporetto)
1. kiadás 2017
208 oldal, színes nyomás, puha kötés, ragasztott, A5 méret
ISBN 978-961-6730-17-4

A szlovén Pot Miru állami alapítvány és a Budakeszi Kultúra Alapítvány kiadásában 2016-ban az Isonzó-front magyar nyelvű térképe is megjelent.

Kapható:
– a Kiskápolna könyvesboltban (Budakeszi, Fő tér 6. +36-30-9992052) személyes átvétellel, készpénzes vagy bankkártyás fizetéssel

– a Magyar Menedék Könyvesházban (Budapest XII. Márvány u. 48. www.magyarmenedek.com  +36-1-213-7057) személyes átvétellel, készpénzes vagy bankkártyás fizetéssel

– a Budakeszi Kultúra Alapítványnál (+36-30-115-8631)
– személyes átvétellel, készpénzes fizetéssel
– előre átutalással (a könyv ára + 1500 Ft postaköltség) az alapítvány bankszámlaszámára, átvétel a postán
– ingyenes szállítással a Family Frost országos hálózatának és autóinak közreműködésével készpénzes fizetéssel. Kiszállítás a cég autójának a cím szerinti területre vonatkozó túranapján.

Kategória: